FAQ

Välkommen till vår FAQ. Här svarar vi på de vanligaste frågorna vi får!

Vår Shilajit

Vad är Shilajit?

Shilajit betyder "den som förstör svaghet" på sanskrit.

Det är en mineralsubstans som utvinns på hög höjd från bergskedjorna Himalaya och Altai. Shilajit har använts i tusentals år och har på senare tid blivit populärt för sin näringsrikedom och potenta, stärkande egenskaper.

Varför ska man ta Shilajit?

Shilajit är extremt rikt på spårmineraler och fulvinsyra som kan ha anti-inflammatoriska, antioxidantiska och adaptogena egenskaper.

Det kan användas som ett naturligt tillskott för att stödja immunförsvaret, öka energinivåerna, libido, mental klarhet, återhämtning och mer!

Ren shilajit innehåller över 85 stycken naturliga mineraler, vitaminer och mikronäringsämnen med en hög biotillgänglighet, vilket gör det enkelt för kroppen att absorbera dessa ämnen.

Tack vare det höga innehållet av fulvinsyra kan Shilajiten direkt nå cellernas energikällor och leverera biotillgängliga näringsämnen till mitokondrierna, där det ökar produktionen av ATP (adenosintrifosfat) – en nyckelkomponent för energiproduktion i kroppen.

Är det säkert att använda?

Shilajiten från Pure North är noga utvald för att vara den renaste på marknaden utan några tillsatser och med en hög andel fulvinsyra.

Vår Shilajit är labbtestad för äkthet, renlighet, tungmetaller och är certifierad enligt HACCP.

Varje burk förseglas noga vid produktion för att försäkra renlighet och produktsäkerhet.

Varför ska jag välja Pure North?

Vår Shilajit håller topp-kvalitet då den är utvunnen på över 5400 meters i Himalaya och innehåller hela +78% Fulvinsyra, till skillnad från andra varumärken som ofta ligger på runt 60%. Detta gör Pure North Shilajit extremt potent och effektfull.

Vår Shilajit kommer från Ladakh-regionen i Indien där den utvinns, filtreras och renas naturligt utan kemikalier eller andra tillsatser för att sedan paketeras och skickas utan mellanhänder.

Många varumärken köper in sin Shilajit från Kina, där man använder Shilajit av lägre kvalitet och lägre procentandel Fulvinsyra för att få ner produktkostnaderna.

Vi vill erbjuda våra kunder den bästa möjliga kvalitén!

När märker jag effekt?

Detta kan variera beroende på faktorer så som livsstil, hälsa och dosering. Vanligtvis börjar man märka effekt inom ett par veckor. Det är rekommenderat att använda Shilajit i minst 3 månader för att uppnå full effekt.

Finns det några biverkningar eller risker med Shilajit?

Shilajit anses generellt vara säkert för de flesta när det tas i rekommenderade doser.

Gravida kvinnor, ammande mödrar och personer med specifika hälsotillstånd bör rådfråga en läkare innan de börjar använda Shilajit eller andra kosttillskott.

Vem är Shilajit till för?

De flesta kan dra nytta av Shilajits alla hälsofördelar.

Här är några exempel på personer som kan rekommenderas att använda Shilajit:

Personer med låg energi eller trötthet: Shilajit kan hjälpa till att öka energinivåerna och förbättra uthålligheten, vilket kan vara fördelaktigt för personer som lider av trötthet eller känner sig energilösa.

Idrottare och personer som tränar regelbundet: Shilajit kan vara till nytta för idrottare och aktiva personer genom att bidra till att öka styrka, uthållighet och återhämtning efter träning.

Personer med svagt immunförsvar: Shilajit har visat sig ha immunstärkande egenskaper och kan hjälpa till att stödja kroppens naturliga försvar mot sjukdomar och infektioner.

Äldre personer: Eftersom Shilajit är rikt på näringsämnen och antioxidanter kan det vara fördelaktigt för äldre personer för att främja allmän hälsa och välbefinnande.

Personer som lider av stress eller ångest: Shilajit har adaptogena egenskaper, vilket betyder att det kan hjälpa kroppen att anpassa sig och hantera stress bättre. Det kan också bidra till att förbättra sinnesstämningen och minska ångest-nivåer.

Det är viktigt att notera att alla människor är unika, och det är alltid bäst att rådfråga en läkare eller hälsoexpert innan man börjar använda Shilajit eller andra kosttillskott, särskilt om man har några befintliga medicinska tillstånd eller tar andra läkemedel.

Kan jag vara säker på att kvalitén är bra?

Vi har noggrant valt ut utvinnings-området för vår Shilajit för att få den bästa möjliga kvalitén.

Vår Shilajit är 100% ren! Till skillnad från många andra varumärken är vår Shilajit labbtestad via tredjepart för äkthet, renlighet, tungmetaller och är certifierad enligt HACCP.

Varje burk förseglas noga vid produktion för att försäkra renlighet och produktsäkerhet.

Frakt & Retur

Kan jag returnera min beställning?

Oanvända varor köpta via vår hemsida kan returneras inom 30 dagar efter köpet. Observera att förpackningen måste vara obruten.

För att upprätta en retur, vänligen kontakta vår support på info@purenorth.se för instruktioner.

Hur lång är leveranstiden?

Vi skickar normalt alla beställningar inom 24 timmar på vardagar. Leveranstiden är normalt 1-3 arbetsdagar.

Hur får jag mina varor levererade?

Du får dina varor levererade till din brevlåda eller ett lokalt utlämningsställe.

Vart skickar ni era produkter från?

Alla beställningar skickas från vårt lager i Sverige.

Hur spårar jag min beställning?

Efter att din beställning skickats kommer du att få ett e-postmeddelande med ett spårningsnummer och en spårningslänk för din beställning.

Min Order

Kan jag avbryta eller ändra min order?

Ifall din order redan är skickad kan den tyvärr inte avbrytas. Om du vill avbryta eller ändra i din order, kontakta oss så fort som möjligt. Ifall ordern inte redan är skickad kan vi hjälpa dig.

Min order saknar varor. Vad ska jag göra?

Om det saknades varor i din beställning, vänligen kontakta supporten. Se till att inkludera ditt ordernummer och ett foto på allt du fått (inklusive förpackningen). 

Hur hittar jag mitt ordernummer?

Du hittar ditt ordernummer i orderkvittot som skickades till den e-postadress som användes i kassan. Om du inte kan hitta ett orderkvitto i din inkorg betyder det att du förmodligen gjort ett stavfel i din e-postadress i kassan. Kontakta support för ytterligare hjälp.